Συμμετοχή τρικαλινών ιεροψαλτών στην Γ.Σ. ΟΜΣΙΕ

Το Σάββατο 7 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η πρώτη Γ.Σ. της ΟΜΣΙΕ για το 2018.
Το πρωί του Σαββάτου τελέστηκε μνημόσυνο στον αγ. Δημήτριο για τον αείμνηστο Χρύσανθο Θεοδοσόπουλο, επί τη συμπληρώσει 30 ετών από την εκδημία του.
Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι των συλλόγων ανά την Ελλάδα βρέθηκαν στο Βυζαντινό Μουσείο της πόλης και συγκεκριμένα στο αμφιθέατρο Μ. Μερκούρη για την έναρξη της Γ.Σ.
Την έναρξη της Γ.Σ. κήρυξε ο Πρόεδρος της ΟΜΣΙΕ κ. Κων/νος Πολίτης και έπειτα απηύθηνε σύντομο χαιρετισμό εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κκ Ανθίμου, όπως και ο κ. Δασκαλάκης. Πρόεδρος της Γ.Σ. ορίστηκε ομόφωνα ο κ. Ορδουλίδης, Γ.Γ. ο κ. Λιλιόπουλος και μέλος ο κ. Π. Χοβαρδάς (Πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Θεσσαλονίκης). Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι των συλλόγων και σωματείων από όλη την Ελλάδα και ιδίως από Μακεδονία και Θράκη. Να σημειωθεί ότι φέτος συμμετείχε και εκπρόσωπος του Σωματείου Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων.

Η συζήτηση κινήθηκε κυρίως σε τρία θέματα:
1. Απολογισμός και πεπραγμένα της τωρινής διοίκησης και επικύρωση του οικονομικού απολογισμού, αλλά και διάφορα οργανωτικά θέματα που αφορούν τη σχέση των κατά τόπους σωματείων με την Ομοσπονδία.
2. Την προσπάθεια ένταξης της Ψαλτικής Τέχνης στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Για το θέμα αυτό ανέπτυξε διεξοδικά τις απόψεις του και τόνισε τις προσπάθειες που έγιναν μέχρι τώρα ο κ. Φ. Γιαννακάκης. Επίσης, κατέθεσε την άποψή του και ο Κοσμήτωρ της ΟΜΣΙΕ κ. Χ. Συμεωνίδης.
3. Τη διαβάθμιση των πτυχίων και των διπλωμάτων των σχολών Βυζ. Μουσικής και των Ωδείων. Στο συγκεκριμένο θέμα έκανε εισήγηση σχετικά με τις προοπτικές των αποφοίτων των σχολών Μουσικής και την αντιμετώπισή τους από το Κράτος ο εκπρόσωπος του οικείου Σωματείου κ. Νικόλαος Λεμονάς. Επίσης, κατέθεσε την άποψή του και ο κ. Γ. Λιάκος (Πρωτοψάλτης αγ. Γρηγορίου Παλαμά κ καθηγητής της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλά.
Τα μέλη της Γ.Σ. ανανέωσαν το ραντεβού τους για το διήμερο 21-22 Σεπτεμβρίου στα Γιάννενα.

Ο εκπρόσωπος του Σωματείου Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων
Νικόλαος Λεμονάς
Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης

Πηγή: www.trikalaola.gr