Το Σωματείο Ιεροψαλτών στον Εσπερινό του χωριού Πρίνος Τρικάλων

Το σωματείο Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων «Ιωάννης ο Δαμασκηνός» συνεχίζει να δίνει το «παρών» σε λατρευτικές συνάξεις και σε Ιερές ακολουθίες που λαμβάνουν χώρα τόσο στην πόλη των Τρικάλων, όσο και σε κωμοπόλεις και χωριά της Ι.Μ. Τρίκκης και Σταγών, επενδύοντας με μελωδίες τα ιερά κείμενα της Εκκλησίας μας.
Μέσα σ΄αυτό το κλίμα, κλιμάκιο του Σωματείου μας αποτελούμενο από τον Αντιπρόεδρο κ. Ευθύμιο Σπύρου, τον εκπρόσωπο του Σωματείου στην ΟΜΣΙΕ κ. Νικόλαο Λεμονά, τα μέλη κκ. Αθανάσιο Λαγάρα, Στέργιο Χαχάμη, Ιορδάνη Ντάσκα έψαλαν στην ακολουθία του εσπερινού στο πανηγυρίζον εξωκλήσι του Προφήτου Ηλιού στο Πρίνος Τρικάλων, ύστερα από πρόσκληση του μέλους του Σωματείου Αθανασίου Λαμπροπούλου.
Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο οικείος Ποιμενάρχης κκ. Χρυσόστομος συνεπικουρούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Λάμπρο Κολώνα και από Ιερείς της περιοχής.
Το σωματείο Ιεροψαλτών θα συνεχίσει να δίνει το «παρών», ει δυνατόν, όπου καλείται προκειμένου να διανθίζει με τις μελωδίες του τα ιερά κείμενα αλλά και να διαδίδει την τέχνη του Δαμασκηνού, σύμφωνα και με το Καταστατικό ίδρυσής του.

Πηγή : trikalaola.gr