Επόδομα των 800: Και οι Ιεροψάλτες στη Λίστα των δικαιούχων

Την ικανοποίησή της εκφράζει η Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος (ΟΜΣΙΕ), για την ένταξη των μελών του κλάδου, στη λίστα των επαγγελματιών,που θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ.
Όπως, αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων «Ιωάννης ο Δαμασκηνός» και Ειδικός Γραμματέας της ΟΜ.Σ.Ι.Ε. κ. Αθανάσιος Δημητρίου, η ένταξη του ΚΑΔ 94.91 (Δραστηριότητες Θρησκευτικών Οργανώσεων) και των υποκωδικών του, ιδιαίτερα του 94.91.10.03 (Υπηρεσίες Ιερών Ναών) στη σχετική λίστα «είναι εξαιρετικά σημαντική για την κοινότητά μας, δεδομένου ότι βάζει, όπως φαίνεται, το ιεροψαλτικό λειτούργημα στο κάδρο των επαγγελμάτων».
Τόσο ο κ. Δημητρίου, όσο και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΟΜΣΙΕ, εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και σε όσους συνέβαλαν από τη μεριά της εκκλησίας και των αρμόδιων κυβερνητικών φορέων. Όπως, πρόσθεσε ο κ. Δημητρίου, «είναι σε όλους γνωστό από τη ρύθμιση αυτή ΔΕΝ μπορούν να θεραπευτούν οι περιπτώσεις συναδέλφων που ασκούν εθελοντικά ή ιεραποστολικά την ψαλτική, είτε γιατί είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή συνταξιούχοι ή δεν επιθυμούν να έχουν οικονομική δοσοληψία με τους ιερούς ναούς».
Υπάρχει όμως και μια κατηγορία συναδέλφων, οι οποίοι ενώ δεν ασκούν άλλο επάγγελμα πλην της ψαλτικής, δεν χαίρουν των προνοιών διορισμού και πρόσληψης, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος (άρθρα 4, περιπτ. ε, και 36 παραγρ. 6 του νόμου 590/1977) και τον Κανονισμό Εκκλησίας της Ελλάδος 176/2006 Περί των Ιεροψαλτών και της καταστάσεως αυτών (ΦΕΚ Α’ 268/19.12.2006), προφανώς από κάποιο διοικητικό λάθος ή παράληψη.
Όσοι συνάδελφοι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, προφανώς, πλήττονται καίρια από την σημερινή κατάσταση και πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες από την εκκλησία, προκειμένου να προστατευτούν. Παρακαλούμε να αποστείλουν ΑΜΕΣΑ επιστολή στο email: omsie.chanters@gmail.com, προκειμένου να ενημερωθούν ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ από την νομική υπηρεσία της Ομοσπονδίας για τις πιθανές διεξόδους».
Τέλος, παρακαλείσθε να μην αναφέρεστε δημόσια στο συγκεκριμένο θέμα, διότι όχι μόνο δεν βοηθά αλλά ενδεχομένως μπορεί να προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα σε όλους. Παραμείνετε ενεργοί μέσα στην Συλλογικότητά μας, γιατί είναι ο μοναδικός προασπιστής των συμφερόντων μας, δώστε της κύρος και αξία, εγγραφείτε στους κατά τόπους Συλλόγους που συναπαρτίζουν την ΟΜΣΙΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος) και όλα θα πάνε καλά.
Με πολλή προσευχή, συνέχεια και συνέπεια των προσπαθειών μας, όλα θα γίνουν καλύτερα. Καλή δύναμη και Καλή Ανάσταση!

2 σκέψεις στο “Επόδομα των 800: Και οι Ιεροψάλτες στη Λίστα των δικαιούχων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.