Επίδομα των 800: Στην τελική ευθεία η υπαγωγή των Ιεροψαλτών

Ευχάριστα φαίνεται να είναι τα νέα, εν μέσω του κορονοϊού COVID – 19, όσον αφορά την ένταξη των μελών του κλάδου των Ιεροψαλτών, στη λίστα των επαγγελματιών,που θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ.

Όπως γνωστοποίησε η Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος (ΟΜΣΙΕ), έπειτα από σχετική ενημέρωση από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, θεωρείται πλέον δεδομένη η επέκταση εφαρμογής της απόφασης της Κυβέρνησης, περί της καταβολής του επιδόματος των 800 ευρώ και στους Ιεροψάλτες, έχοντας θετική έκβαση η προσπάθεια που κατάβαλε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΣΙΕ.

Όπως διευκρινήστηκε οριστικώς, από την KYA 12998/232/23-3-2020 (Β’1078), περί μή υπαγωγής στο μέτρο των υπαλλήλων του Δημοσίου, και την Εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Εργασίας κ. Άννας Στρατινάκη με Α.Π.: οικ. 14012/246 της 2/4/2020, δεν εξαιρέθηκε – εκ παραδρομής – η Εκκλησία (Ελλάδος, Κρήτης, Οικουμενικού Πατριαρχείου κλπ.), αν και το προσωπικό της μισθοδοτείται αποκλειστικά από δικά της έσοδα. Παράλληλα, ακολουθήσε Διάβημα της Ιεράς Συνόδου, καθώς και η πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γιώργου Καλαντζή με επιστολή του προς το Υπουργείο Εργασίας (επισυναπτόμενα αρχεία). Ως εκ τούτου, αναμένεται νέα ΚΥΑ που θα ορίζει εκ νέου τα παραλειπόμενα.

Επίσης, πρέπει να καταστεί σαφές ότι οι ναοί δεν είναι υποχρεωμένοι να υπαχθούν στο μέτρο, εφόσον δύνανται να μισθοδοτούν το προσωπικό τους κανονικά.

Παρακαλούμε, αναμένετε τις εξελίξεις με νηφαλιότητα, χωρίς άσκοπες δημόσιες τοποθετήσεις και δημιουργία αναστάτωσης.

Τέλος, σχετικά με τη συμμετοχή των Ιεροψαλτών στις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας θα υπάρξει ανακοίνωση.

1 σκέψη στο “Επίδομα των 800: Στην τελική ευθεία η υπαγωγή των Ιεροψαλτών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.